Βαρύ << πλήγμα >> για τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν το αποτέλεσμα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και ο θρίαμβος του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου. Στους δρόμους της πόλης στήθηκε ολονύχτιο γλέντι, ενώ διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για την αρχή του τέλους της παντοδυναμίας του σουλτάνου.Ηταν μια βραδιά θριάμβου για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, η χθεσινή, στην Κωνσταντινούπολη…

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της αντιπολίτευσης κατόρθωσε να αλώσει με μεγάλη διαφορά, το προπύργιο που, επί 25 χρόνια, ανήκε στον Ταγίπ Ερντογάν. << Η Κωνσταντινούπολη αλλάζει σελίδα >>, τόνισε στους χιλιάδες υποστηρικτές του, που έστησαν ολονύκτιο γλέντι στους δρόμους της πόλης.

Με μια αρχηγική εμφάνιση, ο 49χρόνος πολιτικός ήταν ενωτικός και κάλεσε μάλιστα δημοσίως τον Ταγίπ Ερντογάν, να συναντηθούν και να εργαστούν μαζί για όλα τα ζητήματα της Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα ευχαρίστησε τα 16 εκατομμύρια συμπολίτες του, αλλά και τις μειονότητες, αναφέροντας την ελληνική κοινότητα της Πόλης.

Οι επαναληπτικές εκλογές στο μητροπολιτικό δήμο, ήταν μια βαριά ήττα για τον Ταγίπ Ερντογάν και τον εκλεκτό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Ιμάμογλου συγκέντρωσε το 54,21% των ψήφων, έναντι 45% που απέσπασε ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός. Με μια λιτή ανάρτηση στο τουίτερ, ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε ότι έχασε το δήμο απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία, ως δήμαρχος. Μάλιστα, πριν καλά-καλά ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια πρόωρων εκλογών, στα οποία έσπευσε να βάλει τέλος ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας καταστροφικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: OPEN.gr