Με πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα στον Τραμπ και τον Δήμαρχο του Λονδίνου ξεκινά η τριήμερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Βρετανία. Ο Ντονάλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα δεκτός από την Βασιλική οικογένεια,ενώ αύριο θα έχει συνομιλίες με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Donald Trump, με την Melania στο πλευρό του, φτάνει στο Λονδίνο για την πολυαναμενόμενη, τριήμερη επίσκεψη του, μετά από πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Επόμενη στάση λοιπόν είναι η οικία Ουίνφιλντ. Η επίσημη κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη στη Βρετανία. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μείνει εκεί και στο παρελθόν. Είναι μακριά αλλά είναι κατάλληλη τοποθεσία για να μείνει ο Πρόεδρος. Επειδή είναι μεγάλη κατοικία κι επειδή κρύβεται πίσω από τα δέντρα.

Στην πρώτη ημέρα της επίσκεψης του ο Donald Trump θα πάει πρώτα για ένα τσάι με τον Κάρολο και την Καμίλα. Το βράδυ θα συναντηθεί με την Βασίλισσα Ελισάβετ κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα οποία θα τον υποδεχτούν στο Buckingham για ένα επίσημο δείπνο. Το πολιτικό σκέλος της επίσκεψης του θα κορυφωθεί αύριο με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τheresa May. Οι συνομιλίες αυτές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν σκεφτεί κανείς πως ο Αμερικανός Πρόεδρος στήριξε ανοικτά τον εσωκομματικό της αντίπαλο Βoris Johnson για την διαδοχή της.

Οχι μόνο είπε πως η κυβέρνηση της πρέπει να περιλαμβάνει το κόμμα Βrexit του Νάιτζελ Φάρατζ στις διαπραγματεύσεις με την E.E. δίνει στη Βρετανία και συμβουλή να βγουν από την Ένωση χωρίς συμφωνία εάν δεν μπορέσει να περάσει το δικό της.

Οι Βρετανοί πάντως δεν έχουν πάρει με πάρα πολύ καλό μάτι την άφιξη του Donald Trump στην χώρα τους. Για τις επόμενες τρείς ημέρες έχουν διοργανωθεί διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης του  Donald Trump όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου είπε πως επιτρέπει την εμφάνιση του περίφημου αερόστατου με την μορφή του Trump ως υπερφυσικό μωρό που είχε κάνει αίσθηση και στην προηγούμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Βρετανία.

Μερικά από αυτά που έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια οι Λονδρέζοι τα βρίσκουν προσβλητικά.  Και συγχύζομαι με την  Πρωθυπουργό μας που δεν είναι διατεθειμένη να του τρίξει τα δόντια.

Μέσα από το Air Force One ταξιδεύοντας προς την Βρετανική πρωτεύουσα πάντως, ο Donald Trump απάντησε στον Καν με ένα tweet στο οποίο τον αποκαλεί <<εντελώς χαμένο>> και λέει πως έχει κάνει πολύ κακή δουλειά ως Δήμαρχος.