Τα μέτρα πού πήρε το Facebook για να διακόψει την εγκατάσταση των εφαρμογών του σε smartphones της Huawei, όπου περιλαμβάνει εφαρμογές  τις Whats App και Instagram, είναι ένα χτύπημα για την Hauwei.

Τα άτομα που έχουν τηλέφωνο Hauwei και εγκατεστημένες εφαρμογές, μπορούν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν και στη συνέχεια θα ενημερωθούν από το Facebook.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ως κίνδυνο εθνικής ασφαλείας να χρησιμοποιούν ξένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών από αμερικανικές εταιρείες.

Η απόφαση του Facebook δεν εμποδίζει τους χρήστες σε τηλέφονα της Hauwei να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν τις εφαρμογές και να συνεχίσουν να τα χρησιμοιπούν.

Ωστόσο, εάν η Google περιορίσει την πρόσβαση των τηλεφώνων της Hauwei στο Play Store της, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη  και αυτό θα είναι άλλο χτύπημα για την Hauwei, η οποία έμαθε ότι η Google δεν θα αφήσει  την εταιρεία, μετά τα μέσα  Αυγούστου, να χρησιμοποιεί το βασικό της λογισμικό Android.

Το Play store για Android και όλες οι εφαρμογές Google, προς το παρόν θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες στην Huawei. Περιορισμούς ή άμεσες απογορεύσεις στη χρήση του εξοπλισμού της Huawei έχουν επιβάλει πολλά άλλα έθνη.