Στο ρυθμό των ρίχτερ χορεύει η Αττική μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών που σημειώθηκε στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη Μαγούλα και λόγω του μικρού εστιακού βάθους έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το Λεκανοπέδιο. Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές και καταρρεύσεις σε παλιά κτίρια σε αρκετές περιοχές.

Την δόνηση των 5,1 βαθμών ακολουθούν έντονοι μετασεισμοί. Οι σεισμολόγοι από την πλευρά τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί και συνιστούν ψυχραιμία στους πλίτες. Εκτίμηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθήνας  Άκη Τσελέντη είναι ότι τα 5,1 Ρίχτερ ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός, ωστόσο όπως είπε θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί το επόμενο διάστημα. Δηλώσεις για τον σεισμό έκανε και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος: “O σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα. Προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είναι θετικό ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας, συμετώνοντας ότι  οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι καθώς θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί”. Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για “τρεισ μετασεισμούς (3,2, 2,5 και 3,6 Ρίχτερ) γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ενθαρρυντικό, αλλά κάνεις δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για την εξέλιξη του φαινομένου.

Πηγή: star.gr