Η μεταβολή στην αντίληψη και τα μεγέθη στη βιομηχανία της τεχνολογίας απαθανατίζεται με την εικόνα του γηραιότερου και του νεότερου εκπροσώπου της, του Λάρι Έλισον και του Εβαν Σπίγκελ.

Η Σίλικον Βάλεϊ θεωρείται μονοπώλιο των νέων εδώ και σαράντα χρόνια. Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν μόλις 20 ετών όταν ίδρυσε τη Microsoft, o Στιβ Τζομπς στα 21 ξεκίνησε την Apple και οι Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ ήταν 25 όταν δημιούργησαν την Google. Με αυτά τα παραδείγματα καταλαβαίνουμε ότι η καινοτομία είναι παιχνίδι της νεολαίας, που φαίνεται να επιβεβαιώνει τον κανόνα, ο τελευταίος κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της επιτυχίας.

Ο ιδρυτής του Snapchat, Εβαν Σπίγκελ, ενός εξαιρετικά δημοφιλούς κοινωνικού μέσου αφού ειδικεύεται στα μικρής διάρκειας μηνύματα αφού ανοιχθούν. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 2,7 δισ. δολαρίων και ήταν ο νεότερος δισεκατομμυριούχος παγκοσμίως το 2015.

Παρ’ όλα αυτά, αντί ενός εγκώμιου στη νεότητα και την τόλμη να επιχειρεί κάτι νέο, θα πρέπει κανείς να φέρει φόρο τιμής στους γερόλυκους της βιομηχανίας. Με τον Στιβ Τζομπς να παραδίδει στα 52 του το iPhone, τον Μπιλ Γκέιτς που είναι ακόμη στην αγορά και ο Λάρι Έλισον, η παλαιότερη ηλικιακά φιγούρα από όλες, ιδιοκτήτης της Oracle από το 1977, μπαίνει αισίως την όγδοη δεκαετία της ζωής του.