Απίστευτο και όμως αληθινό για τους οι επιβάτες της πρωινής πτήσης του προηγούμενου Σαββάτου (11.05.2019) με προορισμό τα Ιωάννινα. Ανάμεσα στους συνεπιβάτες τους ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκλεισε εισιτήριο με συμβατική πτήση προκειμένου να επισκεφθεί τα Ιωάννινα το περασμένο Σάββατο, με σκοπό την περιοδεία του. Αυτή του η κίνηση μόνο αίσθηση και «πανικό» θα μπορούσε να δημιουργήσει στο αεροπλάνο.Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς προτίμησε να καθίσει ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης. Φυσικά δεν έλειψαν και κάποια τετ α τετ με αρκετούς από αυτούς.

«Γιατί ταξιδεύετε με το αεροπλάνο της γραμμής; Χάλασε;», ήταν η απορία ενός επιβάτη με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά χωρίς κανένα δισταγμό: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι».

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην καμπίνα των επιβατών προκάλεσε μια κάποια αναστάτωση και όπως ήταν φυσικό, αρκετοί από τους ταξιδιώτες θέλησαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό με εκείνον να μην χαλάει χατίρι σε κανέναν. Ωστόσο, τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους, προσπάθησαν φορές να πουν στους επιβάτες να επιστρέψουν στην θέση τους, με κάποιους να θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες ακόμη και κατά τη διάρκεια της απογείωσης, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στην εφημερίδα Έθνος.

Ο κύριος Τσίπρας δεν είχε πρόβλημα να βγάλει φωτογραφίες με όλους τους επιβάτες και έτσι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η προσγείωση, κάποιοι ανυπόμονοι επιβάτες άρχισαν να σηκώνονται από τις θέσεις τους για να βγάλουν φωτογραφία με τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός ήθελε να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε, ότι δηλαδή θα βγει μια φωτογραφία με όλους τους επιβάτες  με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών.

Αν και όλοι θα περίμεναν να βγει πρώτος ο πρωθυπουργός, τελικά ήταν από τους τελευταίους που κατέβηκε από το αεροπλάνο στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος».

Πηγή: www.newsit.gr