<< Λάδι στη φωτιά >> επιμένει να ρίχνει η Άγκυρα στα ενεργειακά της Κύπρου, ανακοινώνοντας και δεύτερη γεώτρηση στην κυπριακή AOZ στις αρχές Ιουλίου.

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής έστειλε στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις επαγρυπνούν. Αυτό είναι το νόημα των όσων τόνισε ο υπουργός, κατά την τελετή παράδοσης 70 αμερικανικών ελικοπτέρων στον ελληνικό Στρατό, που έγινε το πρωί στο Βόλο.

cyprus_gas

Ξεκάθαρο το μήνυμα και από τον Αμερικανό πρέσβη. << Έχουμε κοινό ενδιαφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία >>, τόνισε ο κύριος Παϊατ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να πάρει μέτρα κατά της Τουρκικής προκλητικότητας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή AOZ και να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα εφόσον η γειτονική χώρα επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τόνισε ο κύριος Τσίπρας.

Πηγή: star.gr