Στον  αστερισμό του Ρασπούτιν κινείται το πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη δικαιοσύνη με αφορμή τις αλληλο-καταγγελίες των εισαγγελέων Αγγελή και Τουλουπάκη στην υπόθεση της Novartis.

Η σύγκρουση στο εσωτερικό της δικαιοσύνης μεταξύ των εισαγγελέων Αγγελή και Τουλουπάκη πέταξε την σπίθα για να αρχίσει ο πόλεμος στο πολιτικό σκηνικό, με φόντο τον Ρασπούτιν. Το πρόσωπο που σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αγγελή, είναι μέλος της κυβέρνησης, όλοι φοβούνται και ουδείς κατονομάζει.

<< Σημειωτέον δε ότι στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης ,όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Πασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους>>, είπε 0 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ –   αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Άλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Αλφα, κάλεσε εκείνους που μιλούν για Ρασπούτιν να τον κατονομάσουν και να σταματήσουν να μιλούν με ψευδώνυμα.

<< Αυτό ακούγεται εδώ και πάνω από έναν χρόνο και κανείς εξ αυτών που ομιλεί ή γράφει περί ενός ψευδώνυμου – και ο καθένας μπορεί να φανταστεί οποιονδήποτε πίσω από αυτό το ψευδώνυμο – δεν έχει το σθένος, δεν έχει τα κότσια, αν θέλετε, δεν έχει το θάρρος να βγει και να πει ποιος είναι αυτός. Εγώ ποτέ στη ζωή μου, ούτε έγραψα ούτε μίλησα με ψευδώνυμα>>, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟΠΕΝ << Ορα Ελλάδος 7 >> ζήτησε να πέσουν οι μάσκες και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην κρύβεται, αφού όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ποιος είναι.

<< Νομίζω ότι όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Μην κοροιδευόμαστε. Και ο κύριος Τσίπρας το ξέρει.Υπουργός του είναι. Αλλώστε δυο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο δικαιοσύνης. Μην κοροιδευόμαστε τώρα>>, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η χθεσινή επιστολή του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγαλή στον Τύπο και όλα όσα καταγγέλλει ως παράτυπα και παράνομα στον χειρισμό της Νοβάρτις, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τους ελεγχόμενους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως προανήγγειλε την διενέργεια έρευνας από την επόμενη βουλή.

Πηγή: OPEN.gr