Άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι οι πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και μετά τις επαναληπτικές, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αρχικά, ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών τέθηκε η τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα το σενάριο αυτό θεωρήθηκε το επικρατέστερο για τις 30 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο όμως σενάριο συναντά εμπόδια και αυτά είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Με βάση πληροφορίες που ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες μέρες αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι εκλογές πιθανόν να μην γίνουν την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες και με δεδομένο πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου, η Κυριακή 7 Ιουλίου καταλλήγει να είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Εξαιτίας αυτού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε επικοινωνία και με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου αλλά και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος και ενημερώθηκε για τις προθέσεις του.

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά και το πέρας του δεύτερου γύρου  των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα αν όντως η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η ημερομηνία που θα πάμε και πάλι στις κάλπες.

 

Πηγή: news.gr