Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος το πρωί επιθεώρησε τα πλοία του ελληνικού Στόλου το πλαίσιο της << Καταιγίδας >>, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη. Από την φρεγάτα << Σαλαμίς >> ο κύριος Παυλόπουλος διαμήνυσε στην Άγκυρα.

“Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα σύνορά μας είναι καθορισμένα, να το γνωρίζει αυτό η Τουρκία. Όταν οι Έλληνες υπερασπίζονται τα σύνορά τους, δεν υπολογίζουν κανένα κόστος”. Παρόντες στην επιθεώρηση του Στόλου ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης και η στρατιωτική ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα και για τις εξελίξεις στην κυπριακή AOZ, αναφέροντας ότι η Ελλάδα  είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο με συμμάχους την Ευρωπαική Ένωση, το NATO και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο μεταξύ, πηγή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Λευκωσία έχει εκδώσει διψήφιο αριθμό ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη του πληρώματος του τουρκικού γεωτρύπανου << Φατίχ >> που βρίσκεται εντός της κυπριακής AOZ. Ο εκπρόσωπος του τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στις έρευνες, τις γεωτρήσεις και την AOZ.

Πηγή: star.gr